Efter sommarens framgångar, som var Fredrik Forslunds sista säsong med teatern, har stiftelsen Ulriksdals Slottsteater fattat beslut om fortsatt engagemang för Madeleine Onne som VD/Teaterchef.

6 september 2023

6 september 2023

En framåtblickande ledare kliver fram – Madeleine Onne utsedd till ny VD/Teaterchef för Confidencen

PRESSMEDDELANDE 6 SEPTEMBER 2023

Efter sommarens framgångar, som var Fredrik Forslunds sista säsong med teatern, har stiftelsen Ulriksdals Slottsteater fattat beslut om fortsatt engagemang för Madeleine Onne som VD/Teaterchef.

Onne uttrycker sin glädje för det fortsatta förtroendet,

Jag är verkligen lycklig och hedrad att få möjligheten att jobba som VD/ Teaterchef med en längre tidshorisont än det som en tillfällig anställning kan erbjuda. Min önskan är, förutom att jobba tillsammans med Peter Spissky som är konstnärligt ansvarig för Confidencen Opera & Music Festival, att även bredda repertoaren, förlänga säsongen och självklart vill jag få tillbaka mer dans i vårt utbud. 

Onne blev först engagerad som tillförordnad VD/ Teaterchef under en period då teaterns ordinarie chef/VD var frånvarande.

”I styrelsen har vi identifierat ett antal saker som vi vill förändra i teaterns verksamhet. Sedan i maj, då vi engagerade Madeleine Onne som tillförordnad teaterchef, har vi konstaterat att vi har en samsyn när det gäller riktningen framåt. Därför var det ett naturligt steg att engagera Madeleine Onne mer stadigvarande som Confidencens teaterchef och VD.” säger Peter Edholm, ordförande Stiftelsen Ulriksdals Slottsteater.

Frågor besvaras av
Peter Edholm, styrelseordförande, 070-737 20 08
Peter.Edholm@solna.se
Madeleine Onne, Teaterchef och VD, 070-609 44 20
Madeleine@confidencen.se

———————————————————————————————————————————————-

Hovdansösen Madeleine Onne har efter sin karriär som premiärdansös på Kungliga Operan arbetat som chef under de senaste 20 åren. Förutom chef för Kungliga Baletten har Madeleine varit konstnärlig chef för Hongkongbaletten, Houston Ballet Academy och Finska Nationalbaletten.

———————————————————————————————————————————————-