Lediga tjänster

Lediga tjänster

Kostymtekniker & Scentekniker

Perioden Juni – Augusti 2023.
Välkommen att scrolla ner och skicka in din ansökan!

Kostymtekniker

Om tjänsten

Vi söker en person för tjänst i varierande omfattning under perioden juni-augusti. Tjänsten är projektanställning under Confidencen Opera & Music Festival 2023. Festivalen omfattar en större operauppsättning som repar 26 juni – 27 juli för att sedan spela under i princip hela augusti, samt ett flertal mindre konserter som tar plats under de första veckorna i augusti.

Arbetsbeskrivning

Det är viktigt att vara självgående och att du är bra på att planera och slutföra arbetet. Det är en stor fördel om du har sömnadskunskaper då ändringar och lagningar måste utföras vid behov. Du kommer under repetitionsperioden arbeta nära kostymdesignern och förbereda kostymerna inför föreställning. Detta innebär en hel del sömnad. Under föreställningsperioden ansvarar du för kostymen, tvättar och förbereder inför föreställningarna.

Om dig

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet och/eller utbildning som kostymtekniker och som skulle vilja jobba på en historisk teater. Du har föreställningsvana och är införstådd med att det vissa repetitioner kan vara mycket väntetid då du ändå behöver hänga med och vara till hands. Vi ser gärna att du är noggrann, ansvarstagande och tycker om att hugga i.

Har du portfolio eller dokumentation av tidigare arbete är det ett plus.
Maila CV och personligt brev om max en A4 sida vardera till info@confidencen.se senast den 17 maj.

Scentekniker

Om tjänsten

Vi söker ett flertal personer för tjänst i varierande omfattning under perioden juni-augusti. Tjänsterna är projektanställningar under Confidencen Opera & Music Festival 2023. Festivalen omfattar dels en större operauppsättning som repar 26 juni – 27 juli för att sedan spela under i princip hela augusti, dels ett flertal mindre konserter som tar plats under de första veckorna i augusti.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består av riggning och förberedelse inför föreställning, körande av scenteknik på musikalisk cue under föreställning, iordningsställande efter föreställning, samt att vara med på repetitioner och hjälpa till att lösa vad som behöver lösas under vägs. Confidencen är en historisk teater med klassisk perspektivscen och scentekniken består av block, taljor och knap och är därför stundtals ganska fysiskt krävande.

Om dig

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet och/eller utbildning som scentekniker och som skulle vilja jobba på en historisk teater. Du har föreställningsvana och är införstådd med att det vissa repetitioner kan vara mycket väntetid då du ändå behöver hänga med och vara till hands. Vi ser gärna att du är noggrann, ansvarstagande och tycker om att hugga i. Musikalitet och att kunna läsa noter är meriterade men inget krav, liksom erfarenhet av säkerhetsarbete på scen och arbete i historisk miljö.

Maila CV och personligt brev om max en A4 sida vardera till info@confidencen.se senast den 17 maj.