Anmälan till Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få tips om våra föreställningar.

Nyhetsbrev

Idag öppnar vi biljettförsäljningen till jul och nyår!

Nu närmar sig julen och vi vill passa på att påminna om att alla nu kan boka biljetter till vår jul- och nyårskonsert!

För er som vill ge bort en oförglömlig konsertupplevelse i julklapp - passa på att köp ett presentkort till Confidencen 2019. Presentkortet utfärdas på valfritt belopp och skickas till önskad adress i vår kuvertficka. Presentkort är giltiga ett år framåt.


Idag presenteras festivalprogrammet för Confidencen Opera & Music Festival – Art of Today Framed by History

Confidencens nya festival bjuder på några av Europas främsta barockartister i de historiska omgivningarna i Ulriksdals slottspark. På festivalen vill konstnärlige ledaren och dirigenten Olof Boman skapa rum för nya musikaliska upplevelser och mänskliga möten.


Dirigenten Olof Boman blir konstnärlig ledare för Confidencens internationella operafestival 2019

Välkomna på Adventskonsert den 1 december när Confidencen presenterar programmet för en ny årligen återkommande internationell operafestival under ledning av dirigenten Olof Boman. Ulriksdals slottspark kommer under augusti månad bli en plats där den klassiska repertoaren möter samtida internationella världsartister och musiker.


Gustav III:s första opera är tillbaka på scenen där den en gång uruppfördes

Lördag den 27 oktober klockan 14.00 spelar vi en öppen familjeföreställning av barnoperan Var är du Prosperin? ett gästspel av Operaverkstan, Malmö Opera.


Peter Edholm ny ordförande för Stiftelsen Ulriksdals slottsteater Confidencen

Peter Edholm, ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Solna, har av Ståthållarämbetet utnämnts till ny ordförande för Stiftelsen Ulriksdals slottsteaters styrelse och ersätter därmed Prinsessan Christina fru Magnuson. Peter överlämnar vice ordförandeposten till Anne Utter. Prinsessan Christina fortsätter sitt engagemang för stiftelsen, nu i rollen som hedersordförande.


Konsertbonanza på Confidencen!

Tonerna fortsätter att fylla vår teatersalong i september! Vi får besök av Operatrion Divines färgstarka musikföreställning Näktergalarna, i år med sopranen Hanna Fritzson i rollen som Christina Nilsson.
Det blir en litterär och musikalisk salong när den folkkära skådespelaren Stina Ekblad läser och sjunger Edith Södergran tillsammans med gitarristen David Härenstam.
Stockholms kammarkör sjunger Brahms med Emma Vetter, sopran på Kungliga Operan.


1700-talsspektakel på Confidencen inför nypremiären av kärlekssagan Orfeus & Eurydike!

Inför nypremiären av Orfeus & Eurydike bjuder Confidencen in till genrep då inte bara sångarna får bära 1700-talskostym. Även publiken uppmanas att klä upp sig i dräkter så vackra som på Gustav III:s tid. Mingla i förmaksrummen med ett glas mousserande i ena handen och en elegant solfjäder i den andra för att sedan uppleva opera i skenet av levande ljus.


Hjärtligt tack!

En vacker majkväll hedrade vi Kjerstin Dellerts minne med en konsert inför fullsatt hus. Sveriges främsta artister tillika Kjerstins käraste vänner framträdde med dikt och teater, schlager, opera och operett. Det blev en fantastisk minneskonsert som speglade Kjerstins omfångsrika artisteri! Konserten innebar också starten för den minnesfond som – på Nils-Åke Häggboms initiativ – har skapats till förmån för Confidencens fortlevnad.


Henry Purcell, From the ground up, utgör temat för årets Festival O/Modernt på Confidencen

Festival O/Modernt under ledning av violinisten Hugo Ticciati kommer i år att gå av stapeln för åttonde året i rad på Confidencen i mitten av juni. I år är det kompositören Henry Purcell som är inspiratör till festivalens konserter.


Confidencen om GDPR

I fredags, den 25 maj, började en ny dataskyddsförordning, GDPR, att gälla. Det har du säkert inte missat, men såklart är det väldigt viktigt hur personuppgifter behandlas och därför vill vi berätta hur vi på Confidencen gör.


Confidencen arrangerar en minneskonsert för att hedra Kjerstin Dellert

Med anledning av Kjerstin Dellerts bortgång arrangerar Confidencen den 20 maj en minneskonsert i hennes ära.


Idag öppnar vi biljettförsäljningen till la grande saison!

Generalprogrammet 2018 är fylld med konserter, dans, teater, visningar, barnopera och innehåller en stor spännvidd av verk. Klassiska såväl som nya. Somliga förlorade och återfunna. En bred repertoar där vi garanterar att det finns något för alla när vi både inleder och avslutar säsongen med barnopera. Säsongen bjuder på över 40 konserter och 18 operaföreställningar av publiksuccén Orfeus & Eurydike. Garantera en plats till dina favoritkonserter, scrolla ner till Generalprogrammet och köp dina biljetter idag!


Confidencen drar upp ridån för säsongen 2018

Idag presenterar Confidencen generalprogrammet för 2018 som innehåller en stor spännvidd av verk. Klassiska såväl som nya. Somliga förlorade och återfunna. En bred repertoar med något för alla när Confidencen både inleder och avslutar säsongen med barnopera.


Nypremiär för publiksuccén Orfeus & Eurydike!

Förra sommarens publiksuccé Orfeus & Eurydike är tillbaka med nypremiär lördagen den 28 juli och spelas med 19 föreställningar fram till och med den 26 augusti 2018.

Med levande ljus, mask, kostym och tidstypiska instrument är Confidencen unik med att erbjuda hur opera inte bara kunde låta, utan även kännas under Gustav III:s tid. Arnold Östman – som står för regikoncept, version och musikalisk ledning – tilldelades nyligen Medaljen för Tonkonstens Främjande 2017 av Kungliga Musikaliska Akademin. Arnold Östman fick utmärkelsen för sina stora insatser inom operakonsten med motiveringen att han har bidragit till att utveckla den svenska operascenen och skolat generationer av svenska sångare. Han uppmärksammas även för sitt arbete på Confidencen med att på ett tidstroget sätt levandegjort 1700-talets operor.


en God Jul för alla sinnen!

Vi firar juldagen och annandagen med en traditionsenlig julkonsert tillsammans med Stockholms kammarkör och solist.


Höstöppet på Confidencen!

Stort tack till alla som har besökt oss den här säsongen!
Sommaren har bjudit på ett succéprogram med den hyllade operaföreställningen Orfeus & Eurydike och oförglömliga konserter!


Urpremiär för Frånvarons Speglar!

Vi närmar oss slutet av säsongen. Det gör vi stort, här finns något för alla! Först ut, på lördag, är det urpremiär för Frånvarons Speglar där Svante Henryson, musikaliskt inspirerad av Franz Schuberts Winterreise, har tonsatt 24 dikter för sång & piano.


Succén fortsätter!

Ulriksdals slottspark står i full sommarprakt när vi nu går in i augusti månad. Här på Confidencen gör vi oss redo för ytterligare 12 föreställningar av succéoperan Orfeus & Eurydike


Premiär för Orfeus & Eurydike

Nu närmar sig premiären av Orfeus & Eurydike, sommarens efterlängtade opera då hela scenmaskineriet väcks till liv i skenet av levande ljus. Bara tre dagar kvar!


Juni bjuder på Stockholms kammarkör, Mikael Samuelson & Festival O/Modernt!

Veckan bjuder på stämningsfull körsång när vi ger plats på scen för Stockholms kammarkör på torsdag! Mikael Samuelson och Mats Bergström ställer till med Pingstyra när de under Pingsthelgen tolkar några av våra mest folkkära trubadurer.
Den 16 juni välkomnar vi även en av de mest innovativa musikfestivalerna i Europa, Festival O/MODERNT som tillsammans med artister från hela världen bjuder på en hel vecka med konserter! Det vill ni inte missa, vi ses!


Säsongsinvigning och exklusivt erbjudande till Maia Hirasawa!

Våren har äntligen kommit till slottsparken, några tecken på det är fåglarnas kvitter och de gröna små skotten som börjat knoppas på träden. Ett annat säkert vårtecken är att Confidencen under Valborgshelgen inviger en ny säsong med ett fullspäckat program!


Biljettsläpp och premiär för vår nya grafiska profil!

Confidencen får en ny grafisk profil och en ny hemsida. Den nya kostymen gör sin ”första föreställning” i samband med biljettsläppet idag, den 4 april.


Snart drar vi upp ridån för en ny säsong – i ny kostym! 

Confidencen presenterar ett digert konsertprogram med internationella och svenska samarbeten i årets generalprogram. Säsongen 2017 rymmer flera olika musikaliska genrer med toner av opera, jazz, blues, pop, visor, klassisk- och barockmusik. I samband med att vi öppnar upp för en ny säsong byter vi också kostym. Till biljettsläppet den 4 april presenterar vi en ny grafisk profil och hemsida. Håll utkik!