Scenen upplyst av levande ljus

Snart drar vi upp ridån för en ny säsong – i ny kostym!

Snart drar vi upp ridån för en ny säsong – i ny kostym!

Snart drar vi upp ridån för en ny säsong – i ny kostym!

Confidencen presenterar ett digert konsertprogram med internationella och svenska samarbeten i årets generalprogram. Säsongen 2017 rymmer flera olika musikaliska genrer med toner av opera, jazz, blues, pop, visor, klassisk- och barockmusik. I samband med att vi öppnar upp för en ny säsong byter vi också kostym. Till biljettsläppet den 4 april presenterar vi en ny grafisk profil och hemsida. Håll utkik!

Kjerstin Dellert inviger traditionsenligt säsongen tillsammans med Stockholms kammarkör i en sprakande Valborgsmässokonsert. Därefter gästas vår pärla till rokokoscen av den japansk-svenska sångerskan och textförfattaren Maia Hirasawa som i en intim konsert sjunger från sitt svenska album Vacker och Ful. Vid den årliga Operagalan till Jussi Björlings ära som går av stapeln i maj delas 2017 års stipendium ut till operasångarna och kulturentreprenörerna Anna Larsson och Göran Eliasson.

Mikael Samuelson kommer tillbaka och sprider Pingstyra med två olika vårprogram i visans tecken. Den här gången har han med sig gitarristen Mats Bergström. Tillsammans tolkar de några av våra mest älskade och uppskattade trubadurer, först ut är Bellman och Sjöberg för att på söndagen ge plats åt Taube och Adolphson. Med premiär i juli uppför vi i sommar C W Glucks brännande kärlekssaga om det mytomspunna paret Orfeus och Eurydike. Med levande ljus och med tidstrogen mask, kostym och instrument är Confidencen unik i världen med att erbjuda hur opera kunde upplevas under 1700-talet.

Mot sensommaren kan vi höra jazzigare toner när vi välkomnar vårt lands främsta jazz- och bluessångerska Louise Hoffsten. I årets program firar vi två jubilarer! Wilhelm Peterson-Berger, en av våra mest uppskattade nationalromantiska tonsättare, fyller 150 år. Vi spelar hans och samtida tonsättares musik som tillhör den svenska musikskatten. Monteverdi firar 450 år och till det har vi bjudit in sopranen Kerstin Avemo, tenoren Martin Vanberg och en ensemble som spelar vild och lyrisk barockmusik!

Och detta är bara några av våra många programpunkter. Dessutom stämmer O/Modernts Stråkkvartett upp till konsert. Operahögskolans studenter tar ton. Festival O/Modernt garanterar ett blandat och oförutsägbart program, i år under temat Vivaldi och återvändandet. Ivonne Fuchs och poeten Faraj Bayrakdars har urpremiär för sångcykeln Frånvarons speglar tonsatt av Svante Henryson. Konsertpianisterna David Huang och Henrik Måwe kommer också, med TVÅ flyglar. Sångfåglarna från Operatrion Divine kvittrar och Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson sjunger kärleksserenad.

 Biljettsläpp 4/4 kl. 12.00 www.confidencen.se

Förbokning för grupper: info@confidencen.se
För mer pressinformation kontakta Ingrid Wittbom

E-post: ingrid@confidencen.se  / Tel: 08- 85 70 16