1700-talsklädda teaterbesökare fyllde Ulriksdals slottspark

1700-talsklädda teaterbesökare fyllde Ulriksdals slottspark

Den som var på kvällspromenad i Ulriksdals slottspark igår och tror sig drabbats av värmeslag och rest 200 år tillbaka i tiden, kan vi lugna er med att det var Spectacle Rococo på Confidencen.

Inför genrepet av sommarens opera, Orfeus & Eurydike, på Ulriksdals slottsteater Confidencen hade teatern uppmanat publiken att klä sig i dräkter lika vackra som på Gustav III:s tid.

Därför fylldes hela slottsparken av vackert uppklädda teaterbesökare under torsdagskvällen. Damer i mönstrade klänningar, a la mode Français, med en solfjäder svajandes för att fläkta ansiktet och herrar, stiliga i krås med vackra vita peruker som hade picknick slottsparken i väntan på genrepet av Orfeus & Eurydike.

Imorgon, lördag, är det nypremiär för Glucks brännande kärlekssaga, Orfeus & Eurydike. I titelrollerna ser vi Maria Sanner, Albina Isufi och Johanna Wallroth ta ton i det magiska skenet av levande ljus på Sveriges äldsta rokokoteater. Föreställningen ges till och med den 26 augusti.

Presskontakt:
Ingrid Wittbom, pressansvarig
Ulriksdals slottsteater Confidencen
ingrid@confidencen.se   / 08- 85 70 16

I Ulriksdals slottspark finns den återupptäckta skatt från 1753 som är Confidencen – Sveriges äldsta rokokoteater. Confidencens scen har beträtts av såväl Gustav III och Bellman som våra största nutida sångare och dansare och är därmed både ett stycke kulturhistoria och en i högsta grad levande teater. Varje sommar ges utöver en diger konsert- och teatersäsong en större operaproduktion där hela scenmaskineriet väcks till liv i skenet av levande ljus.