Medlemsbrev hösten 2022

Medlemsbrev hösten 2022

Kära medlemmar!

En normal sommarsäsong har genomförts, utan regler och restriktioner. Den börjar närma sig slutet men är ännu inte riktigt över. Mysteriet på Confidencen, en spökhistoria för hela familjen, avslutar säsongen i slutet av oktober. Ta med barn och barnbarn och kom!

Traditionsenligt startade vi med en konsert på Valborgsmässoafton med efterföljande majbrasa i slottsparken. I juni återvände festival O/Modernt, i år med temat ”Haydn and the un/conditioned ear”.

Årets Opera- och Musikfestival, under konstnärlig ledning av Olof Boman, som i år gör sin sista säsong som konstnärligt ansvarig, innehöll opera och konserter. Operaproduktionen, Joseph Martin Kraus Proserpin som uruppfördes på Ulriksdals slottsteater 1781, blev sommarens stora succé med fantastiskt fina recensioner i alla media. Hoppas verkligen att ni hade möjlighet att se föreställningen! Även i år framfördes en konsert där vi tömmer salongen och musiker, sångare och publik rör sig fritt i rummet. Utöver detta gavs ett antal konserter på Confidencen, promenadkonsert i parken och en musikalisk utflykt på Turkiska kiosken i Hagaparken. Festivalen avslutades med en festkonsert!

I september gavs ett flertal välbesökta konserter, bl a en operagala till Jussi Björlings ära. Där fick operasångaren John Lundgren mottaga Jussi Björling-stipendiet – 125 000 kr ur Anders Walls stiftelse. DivineOpera firade 15-årsjubileum och Stockholms Kammarkör firade 40-årsjubileum med en festkonsert.

Adventskonsert den 4 december kl. 16.00 (320:-)
Då presenteras höjdpunkter ur nästa års festivalprogram och den nya konstnärliga ledaren för Confidencen Opera & Music Festival!

Och så välkomnar vi åter igen Börje Ahlstedt som läser Tennysons Nyårsklockan på Nyårsaftonskonserten den 31 december kl. 16.00 (520:-)

Dessa biljetter bokar ni nu!

Det blir snabbt utsålt. Vänner som bokar via vår hemsida kan boka med en försläppskod.
Bokning kan även göras med e-post till: info@confidencen.se eller på telefon: 08-856010.

Välkomna till tända adventsljus och nyårsklockor!

Innan dess, köp en stol i salongen och ge bort i julklapp! En bestående gåva för framtiden!

Viva Rediviva, stort TACK! Nu behövs vi alla i vänföreningen mer än någonsin!

Er ordförande,

Per Arthur Segerström