Den Andra Operan

Den Andra Operan

Argenore

Sverigepremiär av Vilhelmina av Bayreuths mästerverk från 1740. En spöklik opera om destruktiv makt.

I en twilight zone förmörkad av sorg, utspelar sig familjedramat mellan kung Argenore och hans barn. I en uppsättning som glider mellan det personliga och det uppdiktade, skildras revolt, syskonkärlek och kampen för att få välja själv. En dödsdans till barocka toner som leder oss till en ny värld där nya tankar och möjligheter öppnar sig.

 

I regi av Ditte Hammar, fantasifulla kostymer av Matilda Hyttsten, en kolsvart ljussättning signerad Markus Granqvist och en av Nordens bästa barockensembler Camerata Öresund, garanterar Den Andra Operan en upplevelse utöver det vanliga.

Regi: Ditte Hammar
Arrangemang: Peter Spissky
Kapellmästare: Peter Spissky
Scenografi & ljusdesign: Markus Granqvist
Kostym- & maskdesign: Matilda Hyttsten
Maskör: Elin Bergström
Regiassistent/rörelsecoach: Julia Gumpert
Sångare/medverkande: 
Argenore: Maria Sanner, Palmida: Elin Skorup, Martesia: Josefine Andersson, Leonidas: Hanna Fritzson, Ormondo: Martin Vanberg, Alcasto: David Risberg, Italce: Jonna Ljunggren
Orkester Camerata Øresund:
violin 1: Peter Spissky & Tinne Albrectsen, violin 2: Ida Lorenzen & Alison Luthmers, viola: Martin Lissola, cello Hanna Loftsdottir, bas Joakim Peterson, cembalo Marcus Mohlin, luta Dohyo Sol, flöjt Pernille Ebert Spissky & oboe Ales Ambrosi

Producent: Minttu-Maria Jäävuori
Verksamhetsledare: Anna Johnsson Björck
Pressbild: Klara G

Föreställningen gavs den 18 & 19 september.

 

Digital spelperiod – Argenore

En unik filmupplevelse av operan Argenore – en spöklik opera om destruktiv makt komponerad av tonsättaren Vilhelmina av Bayreuth år 1740.

Tillsammans med det Malmöbaserade scenkonstkollektivet Bombina Bombast gör Den Andra Operan ett nyskapande digitalt operakonstverk om Argenore av Vilhelmina av Bayreuth. Utöver filmatisering av hela verket får publiken ett unikt perspektiv på vår uppsättning av Argenore, samt följa med bakom scenen och komma närmare de människor som gör föreställningen möjlig.

Detta är ett digitalt evenemang. Genom att köpa biljett får du länk och lösenord till filmen som finns tillgänglig att se 16 oktober – 14 november. Du kan titta på filmen när som helst under denna period.

Köp biljett till Argenore – digital spelperiod

Med stöd av

Helge Ax:son Johnsons Stiftelse

&