Confidencen Opera & Music Festival

Confidencen Opera & Music Festival

Festivalprogram 2019

Läs programmet som pdf här >

 

Familjeföreställning

Hemligstämplat!

Var med och avslöja teatermaskineriets hemligheter och upplev sagan om Acis och Galatea!

Följ med skådespelaren Marika Lagercrantz när hon berättar sagan om kärleksparet Acis och Galatea, men även om den mystiske typen Polyphemus som lurar i kulisserna! Vi börjar i foajéerna där vi introduceras till barockteaterns värld och dess hemligheter. Tillsammans med Marika får vi sedan följa med in under repetitionerna  av sommarens opera,  Acis och Galatea, och se hur teatermagi kan skapas tillsammans med teatermaskineri, kostym och mask!

Rekommenderad från 6 år. 

Biljettpris: 120 kronor barn / 160 kronor vuxen
Längd: 45 minuter
Spelas: 26/7 kl. 11.15 & 27/7 klockan 11.15 & 12.30

Köp biljetter >

 

Opera

Acis & Galatea

–  en pastoral om att älska och mista

När Georg Friedrich Händel 1718 skrev sin opera om de två älskande Acis och Galatea, gav han karaktärerna och berättelsen ett överdåd av stora känslor och färger. Livet är skönt och kärleken fullkomlig för de två. Men den svartsjuke Polyphemus hotar kärlekslyckan och sorgen tar plötsligt plats mitt i livet. Med Confidencens intima och praktfulla rum som utgångspunkt iscensätter regissören Elisabeth Linton detta drama, som under Händels livstid blev ett av hans mest älskade och spelade verk.

Musik: Georg Friedrich Händel
Text: John Gay / Alexander Pope
Dirigent: Olof Boman
Regissör: Elisabeth Linton
Scenograf / ljussättning: Steffen Aarfing
Kostymdesign: Anna Kjellsdotter
Medverkande: Ylva Stenberg – Galatea, Hyojong Kim – Acis, Staffan Liljas – Polypheme, Jihan Shin – Damon
 & Confidencen Opera & Music Orchestra
Biljettpris: 460 kronor
Längd: 2 timmar med paus

Köp biljetter >

 

En confidence

med Mime Yamahiro Brinkmann

–  En livsresa med Johann Sebastian Bachs cellosviter

Vi vet väldigt lite om bakgrunden till att Johann Sebastian Bach skrev sina cellosviter. Men vi vet att denna musik skänkt otaliga människor glädje och tröst, alltsedan cellisten Pablo Casals på 1930-talet återupptäckte cellosviterna, spelade in dem och gjorde dem kända. Denna konsert blir till ett slags livsresa med en av Europas bästa barockcellister, Mime Yamahiro Brinkmann.

Spelas: 3/8 klockan 15.00
Medverkande: Mime Yamahiro Brinkmann, cello
Biljettpris: 260 kronor
Längd: 70 minuter

Köp biljetter >

 

Dansföreställning

Ode for St. Cecilia’s day

– En koreograferad konsertföreställning

Pythagoras teori om harmonia mundi – att musiken varit en central kraft i världens skapelse – inspirerade den engelske poeten John Dryden till den text som fick underskön, kraftfull och humoristisk musik genom Georg Friedrich Händels penna 1739 och som nu 2019 inspirerat oss till en koreograferad konsertföreställning där hela Confidencens teaterrum, både scen och salong, blir till spelplats för dansare, kör, sångsolister, instrumentalsolister och orkester.

Även du som publik kan, om du vill, röra dig i rummet och uppleva musiken och rörelsen från olika ställen eller stanna kvar på din favoritplats i rummets mitt och låta dig omslutas av musik och dans från flera håll samtidigt. Efter föreställningen bjuder vi in publiken till baren där artisterna fortsätter med musik, läsning, sång och förtroliga samtal.

From harmony, from heavenly harmony
This universal frame began.”

Spelas: 6/8, 7/8, 8/8 klockan 19.00
Musik:  Georg Friedrich Händel
Dirigent: Olof Boman
Koreograf: Satoshi Kudo
Medverkande: Ylva Stenberg, sopran & Hyojong Kim, tenor Jonas Nordberg, terob/ luta, Mime Yamahiro Brinkmann, cello
Dansare NN & NN
Confidencen Opera & Music Orchestra
Biljettpris: 360 kronor
Längd: 70 minuter

Köp biljetter >

 

 

En confidence

med Jonas Nordberg & Marika Lagercrantz

–   Morgonlandets persiska poesi möter aftonlandets italienska lutmusik

Lutenisten Jonas Nordberg har hela världen som sitt arbetsfält och hyllas av kritiker för sitt dynamiska, eftertänksamma och lyriska spelsätt. Skådespelaren Marika Lagercrantz har under många år passionerat och hängivet bjudit sin publik på ordets och den  sceniska gestaltningens djup, mänskliga insikter och glädje.

Giovanni Girolamo Kapsberger skrev vidunderlig musik för teorb i 1600-talets Italien. De persiska poeterna Rumi och Hafiz skrev vidunderlig poesi många hundra år tidigare. Nu möts de på Confidencens tiljor. I samband med konserten släpper  Jonas Nordberg sitt senaste album Intavolatura di Chitarone på BIS Records.

Spelas: 10/8 klockan 15.00
Medverkande: Jonas Nordberg, teorb & Marika Lagercrantz, skådespelare
Biljettpris: 260 kronor
Längd: 70 minuter

Köp biljetter >

 

 

Konsert

Under apelsinträden

–   på skattjakt i Europa med Johan Helmich Roman

Två gånger i sitt liv blev den svenske musikern och komponisten Johan Helmich Roman utsänd på bildningsresor i Europa av det svenska hovet. Med sig hem hade han en skatt av musik, skriven av de hetaste musiknamnen i 1700-talets Europa, bland andra Georg Friedrich Händel i London och Leonardo Leo och Benedetto Marcello  i apelsinträdens land Italien. I flera år spelade Roman i Händels orkester i London och tog med sig hem och framförde många verk av den tysk-italiensk-engelske mästaren i Stockholm. I det vackra orangeriet i Ulriksdals slottspark har apelsinträden efter vinterns sömn givit plats för årets festivalorkester som spelar några av musikskatterna från Romans kappsäck, men också musik av honom själv, vår svenske barockmästare.

Spelas: 11/8 & 18/8 klockan 13.00 & 15.00
Musikalisk ledning: Johan Lindström
Medverkande: Confidencen Opera & Music Orchestra
Biljettpris: 260 kronor
Längd: 70 minuter
Spelas: 11/8 & 17/8
Spelplats: Orangeriet, Ulriksdals slottspark

Köp biljetter >

 

 

Allsång på Confidencen

sångfest med publik och gästartister

Att sjunga tillsammans är en sedvänja med långa anor och brukar ofta framhållas som en genuint svensk tradition. Under 1700-talet stod Carl Michael Bellman på Confidencens scen och sjöng, kanske också tillsammans med publiken. Nu finns chansen att sjunga med i både hans och andra låtskrivares bidrag till vår gemensamma sångskatt. Kanske upptäcker vi också att mycket av det vi upplever som genuint svenskt har lånat både här och där av andra kulturer och traditioner.

Olof Boman, konstnärlig ledare för Confidencen Opera and Music Festival är en hängiven allsångsledare och har bjudit in sina vänner folkmusikerna Lisa Rydberg och Lisa Långbacka samt barytonen och Evert Taube-kännaren Carl Ackerfeldt till en sångfest där alla kan sjunga med.

Spelas: 24/8 klockan 15.00
Medverkande: Lisa Rydberg – violin, Lisa Långbacka – accordeon & Carl Ackerfeldt – barytonerfeldt
Biljettpris: 260 kronor
Längd: 70 minuter
Spelas: 24/8

Köp biljetter >

 

Läs programmet som pdf här >

 

Upplev mer! 

Avnjut en specialkomponerad Operameny

Avnjut en trerätters Operameny på Ulriksdals Värdshus i samband med ditt besök på Confidencen. Mer information och pris kommer inom kort.

Teaterkryssning

Gör kunglig entré till Confidencen med båt. Från Strandvägen går båtfärden genom den vackra Djurgårdsbrunnskanalen. Under båtresan dukas det fram en delikatesstallrik med klassiska svenska smaker. Bussresa tillbaka till Centralen ingår.

Opera, vin & övernattning

Vi utlovar njutning för alla sinnen när vi i samarbete med The Winery Hotel erbjuder en exklusiv upplevelse med hotellnatt och biljetter till
operaföreställningen Orfeus & Eurydike som ges i det magiska skenet av endast levande ljus. The Winery Hotel är Sveriges första urbana vingårdshotell och har med den egna vinproduktionen på hotellet och vingården Terreno i Toscana skapat ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.

Övernattning för två personer i dubbelrum, frukostbuffé, WiFi och fri tillgång till gym och utomhuspool

Två biljetter till Confidencen Opera & Music Festival, Programbok och två glas mousserande vin i pausen

Mer information och priser kommer inom kort.

 

Bokas via Strömma, mer information kommer inom kort.