Spectacle Rococo

Spectacle Rococo

Spectacle Rococo på Confidencen 1700-talsspektakel på Confidencen inför nypremiären av kärlekssagan Orfeus & Eurydike.

Inför nypremiären av Orfeus & Eurydike bjuder Confidencen in till genrep då inte bara sångarna får bära 1700-talskostym. Även publiken uppmanas att klä upp sig i dräkter så vackra som på Gustav III:s tid. Mingla i förmaksrummen med ett glas mousserande i ena handen och en elegant solfjäder i den andra för att sedan uppleva opera i skenet av levande ljus.

Så snart Confidencen hade publicerat inbjudan på Facebook bokades halva salongen av entusiastisk publik som är redo att snöra korsetten och pudra peruken till torsdagen den 26 juli.

– Jag är väldigt förväntansfull inför att se publiken stiga in på Confidencen iklädda sina vackra kostymer bland levande ljus. Det blir ett skådespel som pågår i hela salongen, säger Ingrid Wittbom, pressansvarig på Confidencen. Det finns fortfarande biljetter kvar till Orfeus & Eurydike i sommar, men det är endast till genrepet som publiken har en klädkod att följa. Vill man leva ut sina 1700-talsdrömmar ska man inte vänta, uppmanar Ingrid Wittbom.

Anna Kjellsdotter är tillskärare och expert på 1700-talsskrädderi. Hon har tidigare varit kostymchef på Hong Kong-baletten och arbetar på Kungliga Operan.

– Jag tror att det är känslan av att få leva sig in i en annan tidsepok genom flera sinnen som lockar många. Att få känna det frasiga tyget i en vid kjol, uppleva musiken från en fiol stämd med sensträngar samtidigt som man sippar på ett glas champagne ger en helt annan höjd till upplevelsen, säger Anna Kjellsdotter som också har gjort kostymdesignen till Orfeus & Eurydike. Jag kan se att intresset för reenactment och historisk kostym har vuxit. Inför premiären av Dracula på Kungliga Operan fick vampyrer invadera salongen och på slottet i Versailles i Frankrike arrangeras årligen en stor 1700-talsbal. Vill du lära dig historiskdans har Livrustkammaren börjat erbjuda kurser, berättar Anna Kjellsdotter.

Det är lättare än vad man kan tro! En blus eller skjorta med mycket volang, ett glittrigt hårspänne att sätta på skon och ett satinband runt halsen. Mycket blommor och pärlor i håret för damerna. Herrarna i vitpudrat hår, gärna i tofs eller med en trekantshatt på huvudet. Så är du redo!

Se inbjudan och fler tips på hur du fixar 1700-talsstilen på: Invitation – Spectacle Rococo på Facebook
Spectacle Rococo, Genrep av Orfeus & Eurydike,  26 juli kl. 19.00.
Biljettpris: 100:- Biljettkassan och serveringen öppnar klockan 18.00. Klädkod: 1700-talsdräkt.

Presskontakt:
Ingrid Wittbom
Pressansvarig, Ulriksdals slottsteater Confidencen
ingrid@confidencen.se / 08- 85 70 10