Mario Cea, Moonlight

Henry Purcell, From the ground up, utgör temat för årets Festival O/Modernt på Confidencen  

Henry Purcell, From the ground up, utgör temat för årets Festival O/Modernt på Confidencen  

Festival O/Modernt under ledning av violinisten Hugo Ticciati kommer i år att gå av stapeln för åttonde året i rad på Confidencen i mitten av juni. I år är det kompositören Henry Purcell som är inspiratör till festivalens konserter.

Varje år ägnas festivalen åt en barock- eller klassisk tonsättare vars verk eller musikaliska inflytande har utvecklat och omformat musikhistorien; sedan festivalen började har vi hört Bach, Monteverdi, Rameau, Gluck, Scarlatti, Händel och Vivaldi. I år är temat Henry Purcell, from the ground up, och kring det kommer en rad spännande konserter och möten att skapas mellan såväl musiker som olika konstnärliga discipliner. Det kommer att bjudas på både barn-, vuxenföreställningar och fyra världspremiärer!

Festivalens koncept har från starten varit att utforska förhållanden mellan de klassiska kompositörernas värld och den samtida kulturvärldens kreationer inom såväl konst, dans, litteratur, film och forskning som musik. Den tvärvetenskapliga andan genomsyrar även årets upplaga av festivalen som gästas av både svenska och internationella artister, musiker och konstutövare.

”O/Modernt är en spännande plattform där artister från hela världen möts och vi är glada att få vara platsen för detta. Idén bakom O/Modernt speglar den verksamhet vi bedriver på Confidencen, där vi vill bevara arvet från 1700-talet och samtidigt experimentera med det samtida.”säger Fredrik Forslund, VD, på Confidencen.

”Den årliga festivalen på Confidencen har blivit ett begrepp bland musiker i hela Europa som en plats där spännande möten uppstår, där samarbeten inleds. Den ger varje artist frihet att utforska utan bedömning, att inspireras av varandra utan känsla av konkurrens och att utan hämningar hänge sig åt skapandeprocessen. Denna atmosfär av glädje och frihet kommuniceras direkt till publiken som också de kan släppa taget och insvepas i det kreativa flödet” säger Hugo Ticciati, konstnärlig ledare för O/Modernt.

Presskontakt:
Ingrid Wittbom
Pressansvarig, Ulriksdals slottsteater Confidencen

ingrid@confidencen.se   / 08- 85 70 16