Confidencen arrangerar en minneskonsert för att hedra Kjerstin Dellert

Confidencen arrangerar en minneskonsert för att hedra Kjerstin Dellert

Med anledning av Kjerstin Dellerts bortgång arrangerar Confidencen den 20 maj en minneskonsert i hennes ära.

Hösten 1976 klev Kjerstin Dellert in i ruinerna av slottsteatern Confidencen tillsammans med Prinsessan Christina, Fru Magnuson, och påbörjade samma år det uppbyggnadsarbete som kom att bli hennes livsverk. Hon var en pionjär inom kultursektorn i Sverige när hon samlade in sponsorpengar och donationer från näringslivet för att restaurera och återuppbygga teatern.

– Utan Kjerstins återuppväckande av Confidencen och hennes brinnande engagemang hade vi inte haft den teater vi har idag. Vi är glada över att varje säsong kunna välkomna tusentals besökare från hela världen som får upptäcka vår rokokopärla och ett kulturarv med en högst levande konsert- och operarepertoar. Vi vill nu hedra Kjerstin med en minneskonsert för att uppmärksamma hennes betydelse för teatern och kommer sedan att fortsätta driva teatern i samma anda, säger Fredrik Forslund VD.

Kjerstin Dellerts minneskonsert kommer att hållas söndagen den 20 maj klockan 16.00. Konferencierer är Caroline Gentele och Thomas Dellert. Bland de medverkande hör vi bland andra: Ragnar Ulfung, Victoria Power, Alice Power, Andrej Power, Emma Vetter, Matilda Paulsson, Niklas Asknergård, Michael Weinius, Daniel Johansson, Paulina Pfeiffer, Majsan Dahling, David Huang och Henrik Måwe. Medverkande presenteras löpande på hemsidan. Alla artister som medverkar ställer upp gratis.

Stiftelsen Ulriksdals slottsteater Confidencen har upprättat en minnesfond för Kjerstin Dellert dit alla biljettintäkter från konserten den 20 maj kommer att gå. Det går även att skänka en frivillig gåva till Dellerts minnesfond: bg 5267-4363. Alla insamlade pengar i minnesfonden går till att långsiktigt stötta verksamheten och den fortsatta driften av Confidencen, Kjerstin Dellerts livsverk.

Under säsongen kommer det finnas en kondoleansbok i Confidencens entré där alla besökande är välkomna att lämna en hälsning.

Biljettförsäljningen till minneskonserten öppnar lördagen den 28 april kl. 11.00 och bokas på www.confidencen.se, biljettkontor: 08 – 85 60 10 / info@confidencen.se.

Presskontakt:
Ingrid Wittbom, pressansvarig
Ulriksdals slottsteater Confidencen
ingrid@confidencen.se   / 08- 85 70 16