Medlemsbrev Hösten 2017

Medlemsbrev Hösten 2017

Kära medlemmar!

Ännu en sommarsäsong har genomförts och börjar närma sig slutet, men den är ännu inte riktigt över.

Traditionsenligt så startade vi med en konsert på Valborgsmässoafton med efter-följande majbrasa i slottsparken. Fortsättningsvis körsång av Adolf Fredriks musik-klasser och visor i Pingsttid med Mikael Samuelsson och Mats Bergström.
Jussi Björlingstipendiet delades i år ut till de äkta makarna Anna Larsson och Göran Eliasson bl.a. för deras arbete med konsertladan i Vattnäs. Musikfestivalen O/Modernt tolkade i år Vivaldi med temat ”Vivaldi – och Återvändandet”.

Arnold Östmans operaproduktion, Glucks Orfeus och Eurydike, var lika för-trollande vacker som alltid när belysningen enbart består av levande ljus. Jag hoppas förresten att flera passade på att provsmaka Ulriksdals Wärdshus Operameny i samband med föreställningarna.

I september gavs ett flertal välbesökta konserter med olika inriktning från Monteverdis barockmusik till jazzklang med Louise Hoffsten. Och allt däremellan.

Och så avslutar vi i samband med Ulriksdals höstmarknad i slottsparken lördagen och söndagen den 28 – 29 oktober. Då kommer teatern att hållas öppen med flera guidade visningar av salongerna, båda dagarna.
På söndagen kl. 15.00 en föreläsning om ”Bordsdukningens historia,” apropå vårt dukade confidencenbord som vänföreningen möjligtgjort med ekonomiskt stöd. Lars Eriksson, doktorand i måltidskunskap vid Campus Grythyttan _ Örebro universitet, berättar hur bord dukats från renässansen och framåt.

Medlemmar betalar endast 50:- för den! Boka på internet eller ring oss.

Vi kommer att ha konserter på juldagen och annandagen kl. 16.00. Vi välkomnar Börje Ahlstedt som läser Alfred Tennysons Nyårsklockan på nyårsaftonens konsert som börjar klockan 16.00. Då bjuds vi på en omväxlande föreställning på årets sista dag.

Boka nu! Det blir snabbt utsålt.

Välkomna till tända juldekorationer och nyårsklockor!

Stort TACK till alla våra medlemmar för ert stöd!

Ordförande,                        Hedersordförande,
Per Arthur Segerström         Kjerstin Dellert

Sist men inte minst bifogar vi ett inbetalningskort för Medlemsavgiften 2018.
Samt till berörda medlemmar, en sista påminnelse om att betala årets medlemsavgift.