Höst på Confidencen

Höst på Confidencen

Första helgen på höstlovet, lördag och söndag den 28 – 29 oktober, håller vi höstöppet på Confidencen! Är ni nyfikna på att gå en guidad tur i teatern eller vill ni ta med barnen på en visning av självaste drottning Lovisa Ulrika? Ni kan också hälsa på skräddaren Anna Kjellsdotter som har tagit med sig några utvalda 1700-tals accessoarer från sin shop. Helgen avslutas med en föreläsning om hur borden dukats från renässansen fram till slutet av 1800-talet med Lars Eriksson som till säsongen dukat upp vårt table à confidence.

Det var en gång …

Lördag 28 & Söndag 29 oktober
kl. 11.30 & kl. 13.00
Upptäck teaterns alla rum och hör om dess historia! Under visningen ”Det var en gång …” får ni följa med Lovisa Ulrika genom Confidencens salar och höra när hon berättar om varför hon så gärna ville ha en teater, hur länge man egentligen hinner sjunga innan ljuset släcks och hur man behåller en hemlighet…
Berättare: Sara Danielsson
Biljettpris: 60 kr barn / vuxna

Guidad visning
Lördag 28 & Söndag 29 oktober
kl. 12.00 & kl. 14.00
Följ med på en visning av Sveriges äldsta rokokoteater. Under cirka 30 min tar vi med er på en vandring genom förmaken till teatersalongen och scenen. Ni får även följa med in under vårt table à confidence för att se maskineriet.
Biljettpris: 60 kr

Bordsdukningens historia
Söndag 29 oktober
kl. 15.00
En föreläsning om bordets utensilier och beskrivning av hur borden dukats från renässansen fram till slutet av 1800-talet – med tonvikt på 1700-talets bord och dess serveringssätt. Lars Eriksson, doktorand i måltidskunskap vid Campus Grythyttan – Örebro universitet berättar. Lars har i drygt 20 år arbetat som formgivare av måltider. Arbetet har inneburit att planera och genomföra måltidsarrangemang. Några av hans uppdrag har varit vid Stålboga bruk, Skoklosters slottsutställning ”Barocksfesten – en tillställning med flera bottnar”. Lars har också ansvarat för dukning vid flera officiella stadsuppdrag vid Stockholms stadshus samt mottagit utmärkelser från Carl Jan Granqvists Stipendieform och Gastronomiska Akademins Stipendieform 2013 och Silvermedalj 2001.
Biljettpris: 100 kr / Medlemmar: 50 kr